بسم الله الرحمن الرحیم
تبیینی سکولار از واقعه غدیر
لابد در ارتباط با مقاله روزنامه بهار به قلم یکی از وابستگان و منسوبان به نهضت آزادی شنیده اید یا مقاله را دیده اید، برداشت بنده از خواندن آن این بود که این مقاله همان داستان جدایی دین از سیاست (سکولاریسم) است که انقلاب اسلامی ایران به زعامت عارف واصل امام خمینی عزیز (ره) خط بطلانی بر آن بود.
سکولاریسم (توضیح واژه و پیوند آن با دموکراسی در ویکی پدیا) انقلاب اسلامی را باطل السحر خود می داند و بنابر این مخالفان نظام ولایت فقیه هنوز هم بهترین راه را برای برخورد با آن، ترویج ضد آن یعنی سکولاریسم می دانند.
مقاله مذکور تلاش مذبوحانه ای می کند تا واقعه غدیر خم را که سرمنشأ ولایت و نقطه اتصال دین و دنیای(امور سیاسی و اجتماعی) مردم است؛ به هر نحو ممکن به شکل سکولار تبیین کند. می خواهد بین امامت علی (ع) با سرپرستی و حکومت او فرقی ایدئولوژیک پیدا کند و آن تفاوت را به خود حضرت علی (ع) منسوب سازد و در واقع حضرت علی (ع) را هم سکولار!!! معرفی نماید. این قضیه را می توان به مصادره به مطلوب کردن حضرت حافظ توسط بی بند و باران با استناد به ظاهر اشعار وی شبیه دانست.
اما موضوع مقاله موضوع جدیدی نیست و حرف تازه ای ندارد. حضرت امام (ره) بارها در سخنرانی های شان در این باره سخن گفته اند از جمله یکی از مباحثی که یادم هست مطرح نموده اند این است که پیامبراعظم (ص) به عنوان آورنده دین تشکیل حکومت داد و حاکم مردم بود و همان گونه که احکام خدا را اعلام می کرد زمینه حکومتی اجرای آنها را هم فراهم نمود و اجرا کرد.
___________
پی نوشت: