بیان سلسله ولایت در چهار مقام تجلی آن در دعای عرفه امام سجاد(ع)
آیتالله قائم مقامی با اشاره به دعای منقول از امام سجاد(ع) گفت: امام(ع) در دعای خود که در صحیفه آمده، حقیقت ولایت را در چهار مقام تجلی آن بیان و توصیف میکنند. در مقام اول یا مقام توحید به تفصیل اوصاف خداوند را ذکر کرده و ذات اقدسیت الهی را ستایش میکنند. مقام دوم، مقام رسالت است که در واقع تجلی ولایت خداوند در مقام پیامبر اکرم(ص) و مقام رسالت ایشان است و در این دعا امام سجاد(ع)، به ذکر اوصاف پیامبر(ص) و صلوات بر ایشان میپردازد. مقام سوم مقام ائمه اطهار(ع) و ولایت الهی منتقل شده از پیامبر(ص) به ایشان به عنوان جانشینان معصوم، منصوب و منصوص ایشان هستند و وصف امام سجاد(ع) از ائمه معصومین(ع) با نکته جالب توجه صلوات بر امام زمان(عج) همراه است. مقام چهارم نیز مقام تابعین اهل بیت(ع) و ولایتی که بعد از ائمه اطهار(ع) و به برکت تبعیت از ائمه(ع) در شیعه و شیعیان کامل تجلی میکند و ظاهر میشود، است.
وی این اشاره و بیان امام سجاد(ع) را بسیار مهم دانست و عنوان کرد: من توصیه میکنم که حضرات اهل علم و فضلا و محققین و متدینین به خصوص به این دعای امام سجاد(ع) در صحیفه توجه کنند و بخش اول آن را که نشان دهنده این امر است که علاوه بر پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) اگر کسی به مقام تبعیت اهل بیت(ع) برسد و تابع کامل و فانی در اهل بیت(ع) باشد، او نیز دارای مقام و دارای ولایت است، مورد بررسی جدی قرار دهند.
دعای عرفه امام سجاد(ع)؛ مستند اعتقادی و کلامی ولایت فقیه و عالیترین دلیل آن
وی این بیان را مستند اعتقادی و کلامی ولایت فقیه دانست و گفت: به اعتقاد بنده علاوه بر ادله فقهی اقامه شده برای اثبات حقانیت ولایت فقیه، عالیترین دلیل همین دعای عرفه امام سجاد(ع) است که امام معصوم(ع) در اینجا بر شیعیان صلوات میفرستد و از خداوند میخواهد که با آنان باشد و آنان با او باشند.
منبع: